Äggmackan

Det är roligt det där, med folks små egenheter. Alla har vi våra mer eller mindre charmiga förteelser. Mammas kille, till exmepel har en grej för sig med att alltid duscha på kvällen. Jättesent, så där vid elva, halv tolvtiden låser han in sig på badrummet och duschar. Det kan bli lite problematiskt ibland när man vill gå och göra sig i ordning för sängen. Borsta tänderna, tvätta bort sminket och så vidare. Är oftast lite för trött för att gå upp på övervåningen för att göra det. Så jag väntar hellre tills han är klar. Som nu.

Jag har själv ett antal märkliga saker för mig. Personligen, ser jag inget vidare problem med dessa, men sedan är jag å andra sidan nog rätt partisk.  Dessa saker jag gör, blir ju liksom som en del av min identitet. Det kan vara sådana där små petitesser som att jag har min speciella plats vid köksbordet, som ingan annan vågar närma sig annat än när jag inte är hemma. Frukosten är också ett moment i vardagen, som är extremt viktigt för mig att det blir precis så som jag vill ha det. Det handlar så klart om Äggmackan. Eller snarare, äggmackorna. För det är alltid två stycken. Då blir det exakt antal skivor var, på de båda perfekt rostade mackorna av det 8 minuter, hårdkokta ägget. 

För somliga, kan dessa små saker störa dem. Och det kan jag väl mycket väl förstå, när det börjar gå ut över andra, vill säga. För det händer ibland. Vi hade krig här hemma efter en äggincident för några månader sedan. Mestadels får väl jag ta på mig ansvaret för det hela, men mina syskon betedde väl sig inte heller helt rumsrent. 
 
Det handlar väl åter igen om mina kontrollbehov. Det är galet svårt att släppa på dem och blir det inte precis så som jag har tänkt mig, kan jag brusa upp på en millisekund. Det är lite läskigt, faktskt. Men jag försöker så gott jag kan och förmår att sänka garden. Det är jobbigt och energikrävande att ligga på defensiven hela tiden, liksom. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Men ägg som är så gott bör du väl ändå kunna äta hur som. Slår vad om att nio minuters hårdkokt ägg inte gör någon skillnad. Nästa gång jag bjuder dig på ett ägg ska jag chockera med kommentaren " nio minuter har ägget kokat" efter att du mumsat i dig hela. Puss förresten! :D

2012-12-23 @ 02:01:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0