Den obligatoriska sammanfattningen av året som gått.

 

Hur har ditt 2012 varit? 

 

Det har varit en berg- och dalbana, men samtidigt har det varit väldigt ett väldigt uppfriskande, eller kanske uppvaknande år? Ja, man kan nog säga att jag har varit mer vaken det här året.

 

Tror du att år 2013 kommer blir bättre?

 

Självklart! Jag tänker lite att var år som går, blir bättre än det förra. För man kommer ju göra nya misstag, lära sig av dem och man kommer utsättas för nya prövningar, bli starkare av dessa och utvecklas. Växa. Jag tror för övrigt att det är meningen med livet. Att ständigt utvecklas.

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

 

Oh, ja! En massa saker. Nu när man är 18 har det ju blivit en hel del nytt. Jag har exempelvis druckit alkohol - lagligt, varit ute, övningskört, gjort slut, haft ett riktigt sommarjobb, varit utomlands med mina vänner och så vidare.

 

Vilka länder besökte du?

 

Danmark över dagen, men det räknas inte riktigt och så Barcelona då. Ojdå, jag menar förstås Spanien. Heh.

 

Vilket datum från 2012 kommer du aldrig glömma?

 

12 januari, då han gjorde slut med mig och jag trodde att jag aldrig mer skulle kunna leva, 24 februari, när mina vänner ordnade världens finaste 18-årsfirande för mig och gav mig världens bästa present och 4 september, då vi sade hej då till varandra igen, fast den här gången på eget initiativ. 

 

Vad är din största framgång 2012?

 

Oj. Att jag lyckades få det där vikariatet i somras på demensboendet, boostade mitt självförtroende enormt och att jag sedan klarade av att göra det riktigt bra, kändes också jäkligt fint. Och kanske insikten om att jag inte skulle dö utan honom, utan att jag faktiskt klarar mig. Skaffade gymkort? Men framgång... Mycket insikter om mig själv kanske. Och att komma förbi mina fördomar lite grand. Det är väl en framgång?

 

Vad spenderade du mest pengar på?

 

Måste vara alkohol? Fy sjutton vad sorgligt.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

 

Har inte gjort några spektakulära grejer direkt, men när något oväntat inträffar blir man ju himla glad. Som när jag och mina vänner vann biljetter till Way Out West, till exempel. Då tjöt jag av lycka!

 

Största misstaget?

 

Jag skulle vilja citera Sandra Beijer här, som besvarade samma fråga i sin blogg: "Har gjort så sjukt många misstag det här året sen jag blev singel att jag faktiskt inte ens bryr mig. Misstag är roligt, misstag gör livet mer spännande. Ut och dansa och glöm och blunda. Hej hopp."

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2012?

 

Alla låtar i den här listan.


Plus all hjärndöd house. Det här året tappade jag min musiksmak totalt. Jag grät floder till High School Musical's "Gotta Go My Own Way", dödade alla känslor med HSM's "Greyhound" och festivaldansade till Alina Devecerskis "Flytta på dej". 

 

Vem har du umgåtts med mest?

 

Lisa.

 

Vilken kändis var du mest sugen på?

 

Cimon Lundberg, inga undantag.

 

Bästa minnet från 2012?

 

När jag samma dag fick reda på att jag kommit in på skolan jag sökt till och fick ett sommarjobb.

 

Hur många kysste du?

 

Kanske en 10 stycken på sin höjd. Få kyssar var riktigt trevliga.

 

Är det något du saknar år 2012 och vill ha 2013?

 

Någon att dela säng med. Herre. Gud.

 

Vad önskar du att du gjort mer?

 

Spontanhånglat och levt i nuet.

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

 

Åh. Inte så hemskt mycket. Kanske överanalyserat och stressat mindre. Och oroat min mindre. Det hade givit min själ lite ro.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

 

Alltså. Jag har varit så ledsen som jag aldrig har varit i hela mitt liv. Jag vill inte ens prata om hur ledsen jag har varit, för då får jag ont i magen. Men samtidigt har jag GJORT så himla mycket kul saker, så jag vet inte. Men jo. Det har definitivt varit ett ledset år. Men viktigt. Jag ångrar det inte. Jag ångrar inte 2012. 

 

Största musikaliska upptäckten?

 

Markus Krunegård och Swedish House Mafia. Ja, jag vet.

 

Vad gjorde du på din födelsedag?

 

Jag är ju ett patologiskt kontrollfreak. Vill ha koll på allt. Men den här gången, fick jag inte fixa något själv inför min födelsedag. Mina vänner fixade in bord och stolar i Oisins pyttelilla källarlägenhet (hur dem lyckades med den bedriften vet jag fortfarande inte) och sedan bjöd dem mig på något av det godaste jag vet. Fläskfilé med svampsås och potatisgratäng. Efter detta spektakel drog jag, mina två falskleggade vänner Amanda och Jennifer samt min kusin Malin ut. Dessvärre hamnade vi på..... Berså och det var så pinsamt så jag vill aldrig mer prata om det. Så. Hej då. Vi borde ha stannat hemma, med andra ord.

 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

 

Lite mänsklig värme hade inte varit fel. Och att det gick bättre för mig i skolan. Och att jag hade haft lite mer cash.

 

Vad fick dig att må bra?

 

Massa god mat, miljöombyten i form av resor och vänliga människor. 

 

Vem saknade du?

 

Viktor, above all.

 

De bästa nya människorna du träffade?

 

Åh! Har träffat en del trevliga själar på folkis trots allt. Oliver, som även är min nyfunna plastbrorsa är verkligen en klippa i stormen. Alltid lika innerverande positiv - vilket så klart smittar av sig. Precis den sortens energi som jag behövde. Positiv sådan. Och så har vi ju självklart Nike och Jennifer. Och Hanna. Och Lisa. Tänk vad dem är fantastiska. Saknar dem faktiskt! Folk som bor på skolan åker ju hem över jul. Ska bli skönt att komma igång med plugget igen känner jag. Så att det kan bli klart någon gång!

 

Det bästa du har åstadkommit i år?

 

Överleva, göra mycket saker. Roliga saker. Sitta mindre vid datorn. Träna lite grand. Hitta tillbaka till mig själv lite. Känt mig bra och snygg igen. Ska aldrig klippa av håret igen. Det är allt jag säger.

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2013?

 

Tänk inte så himla mycket. Lev mer. I nuet. Försök att finna lyckan och friden DÄR du är och inte planera för att den ska komma sen. För om man aldrig kan bli lycklig där man är, hur ska man då kunna bli lycklig sen? Omfamna ungdomen och låt dig själv vara bara Elsa, 19 år. Testa en massa nya saker och gör misstagen. Det gör inte så mycket. Saker och ting som händer är inte hela världen. Skratta mycket. Ta hand om dem du håller kära. Och döm inte dig själv så hårt. Det kommer bli bra. Det brukar ju faktiskt bli det till slut.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Du är bäst elsa!


// kungen

2013-01-02 @ 21:10:15
Postat av: Anonym

Du är bäst elsa!


// kungen

2013-01-02 @ 21:10:16
Postat av: Anonym

Du är bäst elsa!


// kungen

2013-01-02 @ 21:10:17
Postat av: din bror

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Har inte gjort några spektakulära grejer direkt, men när något oväntat inträffar blir man ju himla glad. Som när jag och mina vänner vann biljetter till Way Out West, till exempel. Då tjöt jag av lycka!tror du har fel enligt min åsikt var det när jag för en gång skulle köpte jul klapp till dig.....!

2013-01-05 @ 14:25:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0